Adres

Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Fabryczna, Wrocław
Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk (mapa)

Lekarz nie ma włączonego kalendarza pod tym adresem

Poproś o kalendarz wizyt
Przyjmuję: dorosłych, dzieci w każdym wieku
Przelew na konto, Gotówka

Moje doświadczenie

O mnie

Wspieram poprzez odżywianie leczenie dzieci i dorosłych zmagających się z chorobami przewlekłymi, w szczególności nowotworowymi - mam prywatne doświad...

Zobacz pełen opis


Usługi i ceny

Konsultacja dietetyczna

od 250 zł


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

od 250 zł

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Dietoterapia

od 250 zł


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

od 250 zł

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Wizyta domowa

od 150 zł


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

od 150 zł

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Poradnictwo dietetyczne

od 120 zł


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

od 120 zł

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Konsultacja online

od 120 zł


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

od 120 zł

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Dieta dla kobiet w ciąży


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

Brak informacji o cenie

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Warsztaty dietetyczne


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

Brak informacji o cenie

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Dieta dla dzieci


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

Brak informacji o cenie

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk


Poradnictwo żywieniowe


Wizyty domowe i w uzgodnionej lokalizacji oraz konsultacje przez internet, Wrocław

Brak informacji o cenie

Szkoła Zdrowego Gotowania - BioBart Bartłomiej Pawlaczyk

Opinie

Brak opinii o lekarzu

Ten lekarz nie ma jeszcze opinii na ZnanyLekarz. Dodaj pierwszą.

Dodaj opinię

Odpowiedzi na pytania

12 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Mam 13 lat i jestem wegetarianką od ponad roku. Od tego czasu urosłam tylko 2 cm. Czy to ma coś wspólnego z niejedzeniem mięsa?

    Jeżeli to istotne, pierwszy okres dostałam 2 lata temu.

    Witaj! Jeśli czujesz się dobrze, nie masz zaburzeń cyklu miesięcznego, a Twoje dojrzewanie przebiega bez zakłóceń to nie powinno się nic niedobrego dziać. Jednak mocna zmiana odżywiania z pewnością w dużym stopniu miała/ma wpływ na Twój organizm to jednak w tym momencie uspokoiłbym Cię w kwestii w wzrostu - czas dojrzewania ma to do siebie, że organizm rządzi się własnymi prawami, w tym także wieku, w którym następuje największy wzrost. Jakiego jesteś wzrostu, że przyrost 2 cm w ciągu roku Ciebie zaniepokoił? Zalecam udanie się do ginekologa, który określi, czy Twoje dojrzewania przebiega bez zakłóceń. Jednak nie mogę wykluczyć, że jako wegetarianka nie popełniasz podobnych błędów do "wszystkożerców". Potrzebowałabyś prowadzić dziennik żywieniowy (spis tego co jesz i pijesz) i musiałbym go przeanalizować, aby wiedzieć m.in. jakie grupy produktów spożywasz i czy Twoje odżywianie jest odpowiednio zbilansowane. Życzę zdrowych wyborów :)

    mgr Bartłomiej Pawlaczyk

  • Czy będąc w ciąży mozna jeść śledzie solone. Czy jest zagrożenie zarażenia losteria? Zjadłam śledzie solone ze sklepu i się martwię.

    Dzień dobry, najbardziej toksyczny dla naszego zdrowia jest stres ;) On powoduje złe emocje, złe decyzje, nieprawidłowe oddychanie, niewłaściwe odżywianie, wypaczone spojrzenie na świat i odbiera radość wszystkiemu także jedzeniu czy też okresowi ciąży nawet kiedy są najzdrowsze w świecie. Systemy ISO, HACCP, GHP i GMP oraz branżowe normy przemysłu morskiego i ich procedury mają za zadanie zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo dostarczanej żywności. Sól (i ciśnienie osmotyczne) powinna zrobić resztę w razie czego. Ważna jest higiena (jednak nie sterylność) żywności i odżywiania - surowizna dokładnie umyta, ciepłe posiłki odpowiednio gotowane i zjadane najlepiej na świeżo. Dlatego bez względu na wszelkie systemy najbezpieczniejszym środowiskiem przyrządzania posiłków jest własny dom, bo organizm zna to środowisko (w tym patogenne) i już nauczył się w nim zdrowo funkcjonować. Kiedy ma Pani ochotę na jakiś produkt to wpierw wybrać taki, który da Pani spokój ducha, a później ciała ;), aby czerpać z jedzenia i ciąży maksimum radości.

    mgr Bartłomiej Pawlaczyk

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

Wspieram poprzez odżywianie leczenie dzieci i dorosłych zmagających się z chorobami przewlekłymi, w szczególności nowotworowymi - mam prywatne doświad...

Zobacz pełen opis