Nie rezygnuj ze zdrowia

Wybierz konsultacje online, aby rozpocząć lub kontynuować leczenie bez wychodzenia z domu. Jeśli potrzebujesz, możesz również umówić wizytę w gabinecie.

Pokaż specjalistów Jak to działa?

Adres

Kolorowa 5/5A, Lublin
Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Przyjmuję: dorosłych, dzieci w wieku od 8 lat
Gotówka

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych endokrynologów w pobliżu

Moje doświadczenie

O mnie

W chwili obecnej możliwe jedynie e-porady. Szczegóły a autoresponderze po wysłaniu maila na adres: marekderkaczkonsultacja@gmail.com Wieloletni pracow...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • choroby tarczycy
  • niedoczynność tarczycy
  • nadczynność tarczycy
Pokaż wszystkie leczone choroby

Specjalizacje

  • Endokrynologia
  • Diabetologia
  • Choroby wewnętrzne

Usługi i ceny

Konsultacja diabetologiczna (kolejna wizyta)


Kolorowa 5/5A, Lublin

250 zł

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz


Konsultacja diabetologiczna (pierwsza wizyta)


Kolorowa 5/5A, Lublin

350 zł

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz


Konsultacja endokrynologiczna (kolejna wizyta)


Kolorowa 5/5A, Lublin

250 zł

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz


Konsultacja endokrynologiczna (pierwsza wizyta)


Kolorowa 5/5A, Lublin

350 zł

Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
136 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz Pierwsza wizyta + wizyty kontrolne

Nie mogłam lepiej trafić. Pan doktor to skarbnica przeogromnej wiedzy. Tam gdzie inni lekarze nie widzą wyjścia i rozwiązań, Pan doktor Derkacz ma jeszcze na ten sam problem dużo innych różnych pomysłów. Holistyczne podejście, poświęca pacjentowi ogrom czasu, nie wypuszcza z gabinetu dopóki wszelkie wątpliwości nie zostaną rozwiane. To lekarz któremu ufam i świadomie powierzam moje zdrowie.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Byłam u Pana Doktora wczoraj na pierwszej wizycie. Nigdy nie spotkałam się z takim zainteresowaniem pacjentem, wizyta nie polegała, tak jak do tej pory na spojrzeniu w wyniki i recepcie. Pan doktor sprawdził wszystkie wyniki jakie przyniosłam, zadał mnóstwo pytan, nie tylko dotyczących niedoczynnosci tarczycy, polecił różne alternatywne metody. Pana doktora interesuje wszystko, co się dzieje w organizmie, zadaje wnikliwe pytania żeby jak najlepiej zrozumieć sytuacje pacjenta. Polecam z czystym sumieniem wizyty u Pana doktora, ja wiem że już nie zmienię lekarza i zostanę u Pana Doktora na dłużej


P
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

prawdziwy lekarz z powołania.w dzisiejszych czasach niestety tacy lekarze zdarzają się bardzo rzadko.... Doktor dokładnie obejrzał wyniki badań i zlecił dodatkowe. Zrobil również usg tarczycy na którym dokładnie wszystko wyjasnil.Zmidyfikowal leczenie i dodal otuchy w walce o upragnionego dzidziusia. Oby więcej takich lekarzy. Jeszcze raz dziękuję doktorze i pozdrawiam serdecznie


E
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Lekarz z powołania . Ogromna wiedza i zainteresowanie pacjentem (nie traktuje pacjenta "szablonowo"). Bardzo dokładnie wszystko tłumaczy, odpowiada na każde pytanie. Szczerze polecam .


I
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Pan Doktor bardzo dobrze wszystko tłumaczy , wyczerpująco odpowiada na pytania. Najlepszy specjalista u jakiego byłam do tej pory. Bardzo polecam.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz usg tarczycy, nadczynność tarczycy( choroba Gravesa Basedowa)

Pan doktor jest bardzo miły i życzliwy. Wprowadza przyjemną atmosferę, odpowiada na każde pytania oraz nie bagatelizuje żadnych objawów. Poświęca tyle czasu ile potrzeba. Prawdziwy profesjonalista. Jestem bardzo zadowolona z wizyty i na pewno zostanę u Pana doktora na dalsze leczenie.

Anna Rybaczek


J
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Trudno spotkać lekarza, który poświęci pacjentowi tyle czasu i uwagi. Bardzo inteligentny, zaznajomiony z najnowszymi publikacjami. Widać pasję do medycyny. Jak najbardziej polecam pana doktora.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Polecam. Pan dr Marek Derkacz jest bardzo kompetentnym specjalistą. Poświęca dużo czasu na dokładne zbadanie pacjenta i wywiad. Wizyta w miłej atmosferze.


D
Użytkownik zweryfikowany

Na Pana dr. Derkacza trafiłam niedawno. Co mnie zaskoczyło, rzecz niespotykana czas wizyty 30 min (Pan dr nie liczy czasu i nie spieszy się) , a nie 5 min (jak na NFZ i w niektórych gabinetach prywatnych). Pierwszy lekarz, który wziął pod uwagę moje złe samopoczucie i choroby współistniejące, a nie tylko wyniki badań. Dr Derkacz dokładnie ze mną porozmawiał, wysłuchał historii i moich objawów i dolegliwości. Potem dokładnie mnie zbadał i zrobił usg tarczycy (co jest rzadkością w innych gabinetach prywatnych). Szybko i trafnie mnie zdiagnozował, zastosował dobre leczenie i efekt tego jest taki że po tygodniu czuję poprawę . Tarczyca już nie szaleje, dzięki lekom które od Pana dr dostałam. Ale co najważniejsze to ludzkie podejście do człowieka, brak pośpiechu, zero stresu i dokładne badanie. Tego w dzisiejszej medycynie brakuje. Uważam pana doktora Derkacza za bardzo dobrego specjalistę. Ma dużą wiedzę którą świetnie wykorzystuje w praktyce. Jestem bardzo zadowolona że mogę leczyć się u takiego fachowca. Bardzo dziękuje i życzę Błogosławieństwa Bożego i dalszych sukcesów. Z pewnością będę Pana polecać. Dorota


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marek Derkacz

Wspaniały lekarz podchodzący holistycznie do pacjenta. Świetny specjalista o szerokich horyzontach i na dodatek miły, kulturalny i życzliwy. Cierpliwie znajduje odpowiedzi na zadawane pytania. U mnie i mojej córki jego sposób leczenia sprawdzają się w 100%, a wizyty u takiego lekarza to czysta przyjemność.

dr n. med. Marek Derkacz

Dzień dobry Pani Edyto, Dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę, że jesteście Panie zadowolone z wizyt. Pozdrawiam serdecznie całą rodzinę :)

Marek Derkacz


Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

16 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Panie doktorze czytam same dobre opinie na Pana temat, a wiem jak ciężko trafić na dobrego lekarza, bo sama się lecze. No, ale nie mnie. Mam siostrę lat 13, namówilam mamę na zrobienie glukozy i insuliny na czczo i wyszła spora insulinooporność, siostra nie chudnie mimo diety, tsh też jest w górnej granicy normy. Wg lekarza, który ją prowadził jest ok, a metforminą dzieci się nie leczy. Czy przyjąłby Pan także moją siostrę na wizytę?

    Dzień dobry,
    Jeśli sprawa jest aktualna, niech Pani siostra z rodzicami zgłosi się na wizytę. Proszę zabrać ze sobą wszystkie wyniki. Dobrze byłoby dorobić jeszcze FT4 i FT3 oraz antyTPO i aTG oraz profil lipidowy. Jeśli Pani siostra miała wykonywane jeszcze jakieś badania/była hospitalizowana - proszę na wizytę zabrać resztę dokumentacji. Rejestracja na wizytę odbywa się za pośrednictwem innego portal - Halodoktorze, tam znajduję się kalendarz, gdzie można dokonać rejestracji. Co do metforminy, to Amerykanie w razie uzasadnionych wskazań podają ją nawet 8-letnim dziewczynkom.

    Pozdrawiam serdecznie.

    Dr n. med. Marek Derkacz
    ENDOKRYNOLOG
    DIABETOLOG
    specjalista chorób wewnętrznych

    dr n. med. Marek Derkacz

  • Atg- <15 //0,0-60
    Atpo - 42 //0,0-60
    Ft3- 3.0. //2,30-4,20
    Ft4- 1,27 //0,89- 1,76
    Tsh 2,127 //0,55- 4,88

    Usg tarczycy wporzadku z wyjatkiem objetosci platów :
    Prawy ok.37,1x13,3x14,2mm,obj 3,69cm3 ciesn do 2,9-3,2mm
    Lewy ok 33,9x13x12,6mm,obj 2,92cm3
    Reszta badania tego gruczolu w normie.
    Czy powinnam udac sie do endokrynologa?
    Dodam ze wystepuja u mnie niepokojace objawy typu nerwowosc,zmeczenie ,sucha skora , zatrzymanie wody w organizmie,opuchnieta twarz,tradzik na ramionach, niskie cisnienie ,nietolerancje laktozy a przy odstawieniu glutenu poczucie jest znacznie lepsze ,nieregularne miesiaczki a takze szybkie spadki cukru przez co czuje sie senna,stwierdzono u mnie takze zespol jelita drazliwego.Z gory dziekuje za odpowiedz.

    Dzień dobry,

    Na podstawie podanych przez Panią wyników badań nie można postawić rozpoznania niedoczynności tarczycy. Można również wykluczyć autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, ponieważ przeciwciała nie są podwyższone. Jakkolwiek wydaje mi się, że wymiary Pani tarczycy zostały być może źle zmierzone, przy objętości tarczycy < 7 ml praktycznie zawsze występuje niedoczynność gruczołu. Za dolną normę wielkości tarczycy przyjmuje się wartości ok. 8ml/cm3. Więc warto wykonać ponowne usg z dokładną oceną wymiarów gruczołu. Z uwagi na Pani objawy sugerowałbym wykonanie testu OGTT z 75 g glukozy i oznaczeniem glukozy i insuliny na czczo oraz po 1 i2 h od wypicia roztworu glukozy. Wynik badania może wskazywać na hiperinsulinemię, a być może rónież hipoglikemię reaktywną. Warto, aby udała się Pani do dobrego endokrynologa, który dokładnie z Panią porozmawia, a po zbadaniu Pani zleci niezbędne badania i zaleci postępowanie mające na celu poprawę Pani samopoczucia i ustąpienia zgłaszanych przez Panią dolegliwości..

    Pozdrawiam serdecznie.




    Dr n. med. Marek Derkacz
    ENDOKRYNOLOG
    DIABETOLOG
    specjalista chorób wewnętrznych

    dr n. med. Marek Derkacz

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

W chwili obecnej możliwe jedynie e-porady. Szczegóły a autoresponderze po wysłaniu maila na adres: marekderkaczkonsultacja@gmail.com Wieloletni pracow...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • choroby tarczycy
  • niedoczynność tarczycy
  • nadczynność tarczycy
Pokaż wszystkie leczone choroby

Certyfikaty ZnanyLekarz.pl


Specjalizacje

  • Endokrynologia
  • Diabetologia
  • Choroby wewnętrzne

Publikacje i artykuły

Powiązane wyszukiwania