Jestem dietetyczką i psychodietetyczką. Specjalizuję się w pracy z osobami, które cierpią na zaburzenia odżywiania, tkwią w błędnym kole diet, jedzą pod wpływem emocji, objadają się oraz stosują restrykcyjne diety. Pomagam budować zdrowszą i bardziej intuicyjną relację z jedzeniem - bez nieustannego kontrolowania swojego talerza, poczucia winy czy ciągłego myślenia o jedzeniu.
Wspieram również osoby z ADHD i w spektrum autyzmu w odkrywaniu indywidualnych wyzwań żywieniowych i wypracowywaniu strategii pozwalających na wdrożenie w życie bardziej wspierających nawyków.
Pracuję też z osobami, które chcą poprawić swoje nawyki żywieniowe lub zmagają się z chorobami dietozależnymi, takimi jak: cukrzyca typu 2, insulinooporność, niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto, dyslipidemia, nadciśnienie tętnicze.
Pracuję z osobami od 13. roku życia.
Konsultacje odbywają się w przyjaznej, pełnej zrozumienia atmosferze, bez oceniania. Podczas nich wspólnie odkrywamy przyczyny i mechanizmy leżące u podłoża trudności z jedzeniem, a następnie wypracowujemy plan działania, który uwzględnia indywidualne możliwości i potrzeby danej osoby.
W swojej pracy łączę wiedzę z zakresu dietetyki i psychologii, aby jak najlepiej wspierać osoby, które zmagają się z trudnościami związanymi z jedzeniem - zarówno na poziomie fizycznym, jak i emocjonalnym. Pomagam w znalezieniu strategii, które będą wspierać funkcjonowanie i codzienność, a nie będą źródłem dodatkowego stresu.
Szczególnie bliska jest mi idea jedzenia intuicyjnego oraz podejście oparte na szacunku do ciała, słuchaniu swoich potrzeb i budowaniu uważności w relacji z jedzeniem. Moim celem jest pokazanie, że jedzenie nie musi wiązać się ze stresem czy wyrzutami sumienia - może być przyjemnym i naturalnym elementem życia.