dr n. med.

Grzegorz Szczęśniak

verifiedCreated with Sketch.

Chirurg, Onkolog

36 opinii +dodaj

Umów wizytę oceń lekarza
810 odwiedzin w ciągu 30 dni

Dr n. med. Grzegorz Szczęśniak, specjalista chirurgii ogólnej i onkologicznej. Jestem absolwentem Akademii Medycznej w Lublinie, którą ukończyłem w 1997 roku, Prowadzę gabinet prywatny… więcej

Umów wizytę

Kliknij w dogodny termin i umów wizytę. Dostaniesz potwierdzenie na e-mail.

Ocena pacjentów

5

Ogólna ocena
36 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
  • M
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: konsultacja, USG

    1. Bardzo fajny kontakt z pacjentem.2. Szczegółowo przeprowadzone badanie USG3. Rzeczowy w rozmowie.4. Przyjazny.

  • M
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: konsultacja chirurgiczna

    Super lekarz polecam wszystkim bardzo miły profesionalny bardzo miły z dużą chęcią pomocyjestem bardzo zadowolia z wizyty u pana doktora

  • Z
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: Konsultacja + USG

    Pan doktor bardzo rzeczowy, sympatyczny, poświęca pacjentowi dużo czasu. Rozwiał moje wszelkie wątpliwości . Jak najbardziej polecam! : )

  • A
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: Konsultacja + USG

    Bardzo dziękuję za dobre dla mnie wiadomości. Pan doktor dokładnie informuje o stanie zdrowia. Miła atmosfera też sprzyja badaniom.

    Grzegorz Szczęśniak2018-07-30

    Bardzo dziękuję za pozytywne słowa, zawsze staram się wyjaśnić i odpowiedzieć na pytania pacjenta.

    pozdrawiam
    Dr Szczęśniak

  • E
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: Diagnoza

    Kontakt z pacjentem i kompetencje zawodowe na wysokim poziomie. Profesjonalna obsługa pacjenta. Miła i przyjazna atmosfera.

    Grzegorz Szczęśniak2018-07-30

    Dziękuję serdecznie za pozytywną opinię.
    pozdrowienia i zapraszam jeśli zajdzie potrzeba konsultacji

    Dr Szczęśniak

  • B
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: biopsja

    Pan Doktor bardzo cierpliwy, dbajacy o szczegoly a prZede wszystkim rzeczowy. Wizyta nie jest ograniczana czasowo. Dopasowana do stanu zdrowia pacjeta. W pelni profesjonalne podejscie. Godny polecenia.

  • C
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: konsultacje onkologiczne

    Bardzo dobry lekarz, niesamowicie ciepły,życzliwy człowiek. Posiada profesjonalne podejście do pacjenta, potrafi podtrzymać na duchu, wesprzeć oraz dodać energii do życia. Szczegółowo przeprowadzone badania, USG i biopsja. Godny polecenia

  • B
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: Konsultacja + USG

    Pan Doktor odpowiada na pytania (a miałam ich sporo) i wnikliwie przeprowadza wywiad i badanie. W czasie USG wszystko cierpliwie i wyczerpująco tłumaczy. Jeżeli będę miała medyczny problem (oby nie!), na pewno skorzystam z usług Doktora.

  • E
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Radomski Szpital Specjalistyczny im. Dr Tytusa ChałubińskiegoUsługa: konsultacja chirurgiczna

    Lekarz bardzo miły i poświęca dużo czasu pacjentowi. Dokladnie wyjasnil iz podczas operacji usunie fragment jelita grubego wraz z naciekiem(ktory wg.wynikow badan najprawdopodobniej byl naciekiem nowotworowym , z wyniku kolonoskopii byla dysplazja duzego stopnia)oraz oczyści ropien okolokatniczy.Wykonał operację mojemu mężowi i powiadomił nas ze nie byl to naciek nowotworowy i wystarczylo tylko oczyścić ropień, jednak po kilku miesiącach okazało się że u męża jest już zaawansowany nowotwór .

    Grzegorz Szczęśniak2018-05-23

    Dzień dobry,

    Z tego co Pani pisze wynika że u pacjenta był ropień okołokątniczy lub zaotrzewnowy po stronie prawej współistniejący z nowotworem, nie wiem czy został usunięty wyrostek lub pobrany inny materiał do badania hist-pat czy nie, gdyż nie znam danych pacjenta. Jesli był to dalsze postepowanie jest uzależnione od tego co było napisane w wyniku pooperacyjnym.

    Podczas zabiegu który wykonywałem stan faktyczny wygladał na typowy ropień i naciek zapalny jelita towarzyszący ropniowi. Zwykle w tej sytuacji zaleca się kontrolę kolonoskopię i TK za 3-6 miesięcy.

    Przepraszam Panią i przede wszystkim Pani męża że doszło do opóźnienia w diagnostyce choroby.

    Życzę siły i zdrowia do walki z chorobą

    Z wyrazami szacunku

    Dr med. Grzegorz Szczęśniak

  • X
    Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Klinika EuromedUsługa: USG

    Pan Doktor bardzo dokładny i przesympatyczny! :D rozwial moj niepokój :). Zadnych opóźnień, zostalam nawet przyjeta przed czasem. Polecam goraco :)

Pytania pacjentów (121)

Martwisz się swoim zdrowiem?

Zadawaj pytania 23 tysiącom lekarzy i specjalistów, odpowiedź na swoje pytanie otrzymasz średnio w przeciągu 48 h, zupełnie za darmo.

Zadaj pytanie naszym specjalistom
  • Chciałabym się poradzić, bo już nie wiem co dalej robić.
    Mój syn (teraz 7l.) od 10 miesiąca życia miał powiększone węzły chłonne na szyi. Wyniki zawsze były dobre, lekarz palpacyjnie węzły sprawdzał na każdej wizycie a w 2013 roku, gdy syn miał 2 lata, zlecił usg,węzły miały po 9 mm z obu stron, były podłużne.
    Mijały lata, węzły były kontrolowane, ale coś mnie tknęło by zrobić usg węzłów chłonnych oraz jamy brzusznej. Oto wyniki :

    USG Jamy brzusznej:
    Wątroba niepowiększona, normoechogeniczna, bez zmian ogniskowych. Pęcherzyk żółciowy bez złogów, drogi żółciowe nieposzerzone. Śledziona niepowiększona, bez zmian ogniskowych. Trzustka niepowiększona bez zmian ogniskowych. Aorta, przestrzeń zaotrzewnowa w widocznym zakresie w normie. Obie nerki symetryczne, o prawidłowym zróżnicowaniu korowo-rdzeniowym, bez złogów i cech zastoju,warstwa miąższowa w normie. Pola nadnerczowe w normie. Pęcherz moczowy gładkościenny,patologii w miednicy mniejszej nie uwzgledniono.

    Dodatkowo zrobiono usg tarczycy, wszystko w porządku.

    USG węzłów chłonnych:
    Obustronnie na szyi wzdłuż mięśni SCM widoczne pojedyncze pakiety węzłowe. Po stronie prawej 31x5,8 mm, po lewej 31x7 mm. Na karku po stronie prawej węzeł chłonny 8x2,6mm, po lewej 8x3mm.
    W prawym pachowym dole węzeł chłonny 8x2,6mm, w lewym dole pachowym 11x3,8mm.
    W dołach nad i podobojczykowym oraz w okolicy pachwin patologicznych węzłów chłonnych nie stwierdzono.

    Syn kilka lat temu przechodził mononukleozę, obecnie od roku ma przerost migdałków,miesiąc temu miał zapalenie gardła. Ma próchnicę.
    Żadnych objawów chorób nie ma. Nie schudł,nie jest osłabiony, nie swędzi go ciało, nie ma zlewnych nocnych potów. Jest energiczny, ma apetyt,nie skarży się na żadne bóle i inne.

    RR 105/67
    Alat,Aspat w normie
    Tsh 2,32 mlU/l
    Jonogram w normie
    EKG w normie
    TK głowy wszystko ok.
    Wyniki morfologii z lutego br.w normie. W lutym CRP 13,OB 7

    Wyniki z dzisiaj, tj.18.07 br.
    Wszystko w normie oprócz :
    MCV - 78,7 fl (82-98)
    MCHC- 25,9 pg (27-33)
    Neurocyty 1,00 (1,5-7)
    %Neurocyty 23,9 (40-60)
    %limfocyty 61,9 (35-55)
    ROZMAZ :
    %Neurocyty 22 (40-74)
    %eozynocyty 4 (0-7)
    %limfocyty 74 (19-48)

    OB 12
    CRP 0,50

    Oczywoscie boję się nowotworów układu chlonnego i niepokoją mnie pakiety.
    Pani, która wykonywała USG stwierdziła, że nie sądzi by węzły były podejrzane, ale w głowie ciągle mam te pakiety,po jednym z każdej strony.
    Lekarz rodzinny po badaniu palpacyjnym stwierdził, że nie widzi powodu żeby rozszerzyć diagnostykę.
    Co robić?

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Dzień dobry,

    Proponuje pobranie węzła chłonnego szyjnego do badania hist-pat w celu ostatecznego rozstrzygnięcia przyczyny choroby

    Dr Szczęśniak

  • Jak ktoś urodził się np bez kciuka to jak wygląda przeszczep? Trzeba od zmarłego? czy jak to wyglada?
    Pacjent ok.15 lat

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Dzień dobry,

    Można pobrać palec z własnej stopy i przeszczepić jako kciuk jest to metoda najlepsza, gdyż ryzyko odrzucenia jest mniejsze niż w przypadku pobrania od zmarłego, szczegóły należy uzgodnić z chirurgiem plastycznym

    Dr Szczęśniak

Doświadczenie i kwalifikacje

O mnie

  • Dr n. med. Grzegorz Szczęśniak, specjalista chirurgii ogólnej i onkologicznej. Jestem absolwentem Akademii Medycznej w Lublinie, którą ukończyłem w 1997 roku, Prowadzę gabinet prywatny od 2003 roku. Od lipca 2015 zapraszam do nowoczesnych pomieszczeń
    Kliniki Euromed w Radomiu przy ul. Klonowica 8/1.
    www.euromed.radom.pl


    Oferuję pacjentom:
    - pełen zakres diagnostyki chorób piersi, USG, biopsje cienkoigłowe, gruboigłowe i mammotomiczne pod USG;
    - biopsje tarczycy, wezłów chłonnych i guzów tkanek miękkich
    - porady z chirurgii ogólnej i onkologicznej;
    - leczenie nowotworów układu pokarmowego (żołądek, jelito grube, trzustka, drogi żółciowe)
    - ocenę zmian skórnych i znamion dermatoskopem oraz ich usunięcie;
    - kwalifikacje do operacji, opieka pooperacyjna;
    - zabiegi chirurgiczne w znieczuleniu miejscowym i sedacji; guzki piersi, leczenie przepuklin pachwinowych, usuwanie zmian skórnych, guzów tkanek miękkich i inne.

Specjalizacje

  • Chirurgia ogólna
  • Chirurgia onkologiczna

Edukacja

  • Akademia Medyczna w Lublinie
  • University of Central Lancashire Preston (MBA)

Znajomość języków

  • angielski
  • niemiecki

Staże

  • Academical Medical Center Amsterdam , wrzesień 2015r.
  • Centrum Onkologii Warszawa kwiecień 2010- marzec 2012r.

Choroby

więcej