Dzien dobry . Czy choroba Hasimoto jest mozliwa przy wynikach TSH -2.83,FT3 - 5.29,FT4-18.18,FSH -4.

1 odpowiedzi
Dzien dobry . Czy choroba Hasimoto jest mozliwa przy wynikach TSH -2.83,FT3 - 5.29,FT4-18.18,FSH -4.32 kobieta 44 lata, wedlug norm podanych na wynikach wszystko wydaje sie byc w normie jednak symptomy wskazuja na tarczyce-zle samopoczucie,waga,dretwienie rak,nog,bol kolan etc.Prosze o porade dziekuje
Szanowna Pani,
Przedstawione wyniki badań sugerują prawidłową czynność hormonalną tarczycy.
Powinna Pani dodatkowo oznaczyć przeciwciała przeciwtarczycowe anty-TPO i anty-Tg (w kierunku przewlekłego autoimmunologicznego zapalenia tarczycy) oraz stężenie glukozy i insuliny na czczo i w teście doustnego obciążenia glukozą (celem oceny w kierunku insulinooporności).
Wyniki badań dodatkowych powinna Pani skonsultować z endokrynologiem.
Pozdrawiam

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

Ta wartość jest zbyt krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.

Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.