badanie morfologi neu i baso niskie

3 odpowiedzi
Witam czy morfologia która przesyłam poniżej jest dobra? Była robiona w 4 dniu miesiączki ponieważ dodatkowo były robione badania hormonalne, ale to właśnie w BASO i NEU zauważyłam nizszy poziom, mam 25 lat.
Morfologia (C55) Leukocyty 4,2 K/µl 4,0 — 10,0 Erytrocyty 4,25 M/µl 3,7 — 5,1 Hemoglobina 12,6 g/dl 12,0 — 16,0 Hematokryt 37,2 % 37,0 — 47,0 MCV 88,0 fl 77,0 — 95,0 MCH 29,6 pg 27,0 — 34,0 MCHC 33,8 g/dl 32,0 — 36,0 RDW 12,7 % Płytki krwi 293 K/µl 150 — 450 PCT 0,26 % PDW 14,5 fl MPV 9,0 fl Rozmaz automatyczny NEU% 48,0 % (2,04) 45,0 — 70,0 NEU ↓ 2,04 tys/µl 2,50 — 5,00 LYMPH% 42,6 % (1,81) 20,0 — 45,0 LYMPH 1,81 tys/µl 1,50 — 3,50 MON% 6,8 % (0,29) 3,0 — 8,0 MON 0,29 tys/µl 0,20 — 0,80 EOS% 2,5 % (0,11) 1,0 — 5,0 EOS 0,11 tys/µl 0,04 — 0,40 BASO% 0,1 % 0,0 — 1,0 BASO ↓ 0,000 tys/µl 0,020 — 0,100
jest ok! nie przejmować się - wszystko w porządku! w razie wątpliwości zapraszam na wizytę :)
MK

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?
W kontekście pozostałych parametrów nie sądzę aby miało to znaczenie kliniczne, neutrofile obniżone delikatnie, dla pewności może Pani ewentualnie za miesiąc powtórzyć badanie
Witam. Niczego niepokojącego w pani morfologii nie widzę, ale to wszystko zależy czy ma pani jakieś objawy kliniczne. Jeśli ma pani objawy, proszę o skontaktowanie się z hematologiem. Pozdrawiam.

Podobne pytania

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.
  • Z troski o Wasze zdrowie nie publikujemy informacji o dawkowaniu leków.

Ta wartość jest zbyt krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.


Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.