Kobieta, 83 lata. Jadam na zmianę śledzie surowe duszone z duszoną cebulą oraz "śledzika na raz". Z

2 odpowiedzi
Kobieta, 83 lata. Jadam na zmianę śledzie surowe duszone z duszoną cebulą oraz "śledzika na raz". Z filetami za dużo roboty, a do śledzi solonych czuję odrazę, ile je trzeba moczyć. proszę o komentarz, czy prawidłowo postępuję.
Śledzie solone, tak zwane z beczki, moczymy około 24 godzin, często zmieniając wodę.

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?
Moczenie śledzi w wodzie jest praktyką, która ma na celu zmniejszenie ilości soli w rybach. Jeśli czujesz odrazę do śledzi solonych, możesz próbować moczyć je w wodzie przez kilka godzin lub nawet przez noc przed ich spożyciem. To może pomóc w zmniejszeniu zawartości soli.
Ważne jest również, aby dostosować swoją dietę do swoich indywidualnych preferencji i potrzeb zdrowotnych.

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.
  • Z troski o Wasze zdrowie nie publikujemy informacji o dawkowaniu leków.

Ta wartość jest zbyt krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.


Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.