Adresy (2)

Podwale 83 (budynek Ovo), Krzyki, Wrocław
GINEMEDICA (mapa)

Najbliższy termin:

Pokaż kalendarz
Przyjmuję: dorosłych
Gotówka, Karta płatnicza
71 773.....

Konsultacja endokrynologiczna • od 180 zł

Usg tarczycy • od 220 zł

Konsultacja endokrynologiczna + usg tarczycy • 220 zł +1 więcej

Badania tarczycy • 220 zł

Najbliższy termin:

Pokaż kalendarz
Przyjmuję: dorosłych
Karta płatnicza, Gotówka
71 773.....

Konsultacja endokrynologiczna • od 110 zł

Moje doświadczenie

O mnie

Jestem absolwentem Akademii Medycznej we Wrocławiu, którą ukończyłem z wyróżnieniem w 2010 r. Tytuł doktora nauk medycznych obroniłem z wyróżnieniem w...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • choroby przysadki
  • choroby tarczycy
  • zaburzenia miesiączkowania
Pokaż wszystkie leczone choroby

Edukacja

  • Wydział Lekarski Akademii Medycznej we Wrocławiu
  • Studia Doktoranckie na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu

Zdjęcia


Znajomość języków

Polski, Angielski

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
26 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
A
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Specjalistyczna Przychodnia Lekarska Polimed konsultacja endokrynologiczna

Bardzo miły i kompetentny lekarz, uważnie słucha pacjenta, przeprowadza szczegółowy wywiad i dokładnie oraz cierpliwie tłumaczy. Polecam serdecznie.

dr n. med. Mateusz Tabin

Dziękuję za opinię.
Pozdrawiam,
MT


M
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

Bardzo kompetentny lekarz. Fachowo zajmuje się pacjentem, wszystko dokladnie tłumaczy, nie śpieszy się . Super specjalista !!! Polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Magdaleno,
Dziękuję za miłe słowa i zaufanie.
Działamy dalej!
Pozdrawiam,
MTabin


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Polecam! Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Pan Doktor kompetentny, z zainteresowaniem wysłuchał moich wątpliwości.Na pewno w razie problemów wrócę na wizytę do Doktora. polecam i pozdrawiam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Anno,
Dziękuję za ciepłe słowa.
Pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
MTabin


M
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

pełen profesjonalizm. polecam wszystkim pana dr bardzo miły i sympatyczny. dokładnie wszystko wytłumaczył i przeprowadził obszerny wywiad i badania bardzo dokładne.

dr n. med. Mateusz Tabin

Pani Magdaleno,
Dziękuję za miły komentarz.
Załączam pozdrowienia,
MTabin


S
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Wizyta przebiegła pomyślnie. Zdecydowanie polecam Pana Doktora. Konsultacja endokrynologiczna bardzo szczegółowa, omówienie każdej możliwej kwestii w temacie moich dolegliwości, ustalenie toku dalszego postępowania i leczenia. Świetnie ???? Atmosfera przyjazna, Pan Doktor bardzo miły, polecam z całego serca i każdemu życzę trafiać na takich lekarzy jak Pan Mateusz - lekarz z powołania.
Pozdrawiam, Joanna R.

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Joanno,
Dziękuję za pozytywną ocenę mojej osoby.
Życzę dużo zdrowia!
Pozdrawiam,
MT


I
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Bardzo miła atmosfera, pan doktor dokładnie omówił na czym polega problem, jakie może być jego podłoże, jak należy postępować, dziękuję

dr n. med. Mateusz Tabin

Dziękuję za miłą opinię.
Pozdrawiam,
MT


B
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

Zdecydowanie polecam tego specjalistę. Konsultacja endokrynologiczna zawierała szczegółowe, wyczerpujące informacje, omówienie obecnego stanu i wyjaśnienie wątpliwości oraz zalecenia co do dalszego postępowania. Nie sposób pominąć odczucia zaopiekowania się, troski o pacjenta oraz sympatycznej pełnej życzliwości atmosfery. Miło jest trafić do lekarza z powołaniem.

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Bogumiło,

Ogromnie dziękuję za przemiły komentarz.
Postaram się postępować dalej tak, aby nie zawieść Pani zaufania i wiary w moją osobę.

Pozdrawiam,
MTabin


P
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Profesjonalne podejście, udziela odpowiedzi na wszystkie zadane pytania.
4 gwiazdki za brak zmierzenia ciśnienia pacjentce. Uważam, że to jeden z bardzo ważnych wyznaczników diagnozy lekarskiej.
Ogólnie: polecam!

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Paulino,

Dziękuję za pozostawiony miły komentarz. Lekarz uczy się przez całe życie, a błędnym jest myśleć i postępować inaczej.

Oczywiście, pozostawiona przez Panią uwaga jest słuszna, gdyż pomiar wartości ciśnienia tętniczego krwi to jeden z podstawowych i ważnych parametrów.

Podczas udzielanych przeze mnie konsultacji skupiam się jednak przede wszystkim na badaniu podmiotowym (tj. na ustaleniu istotny problemu) oraz pewnych elementach badania przedmiotowego (w tym badanie palpacyjne tarczycy, usg tarczycy), tak aby dać pacjentowi jasne i ukierunkowane wytyczne.

Właściwy pomiar ciśnienia tętniczego krwi (po co najmniej 5-minutowym spoczynku, w pozycji siedzącej, na kończynie niedominującej, na poziomie serca) to jedna z determinant właściwej diagnostyki i leczenia nadciśnienia tętniczego krwi. Proszę mnie źle nie zrozumieć, ponieważ nie chcę tutaj usprawiedliwiać zaniechania przeze mnie tego elementu badania przedmiotowego, ale z praktycznego punktu widzenia bardziej wiarygodne i wnoszące w całokształt obrazu klinicznego są domowe pomiary wartości ciśnienia tętniczego krwi, które pacjent wykonuje samodzielnie, wielokrotnie i o różnych porach dnia.

Przyjmuję jednak tę krytykę i w przyszłości, postaram się bardziej przyłożyć w tym aspekcie.

Pozdrawiam,
MTabin.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Specjalistyczna Przychodnia Lekarska Polimed

Lekarz bardzo rzeczowo odpowiada na wszystkie nurtujące pytania oraz w sposób zrozumiały przedstawia schorzenie oraz tłumaczy dalsze kroki leczenia. Zdecydowanie polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Aleksandro,
Dziękuję za miłe słowa i pozostawiony komentarz.
Życzę dużo zdrowia!
Pozdrawiam,
MTabin


G
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Mam nadzieję, że jeśli już będę odwiedzać lekarzy, to takich jak Pan doktor. Bardzo mądry człowiek, wysłuchał, wytłumaczył i zaplanował dalszą diagnostykę. Z całego serca polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Droga Pani Anno,
Dziękuję za pozytywny i budujący komentarz.
W razie problemów/wątpliwości, pozostaję do Pani dyspozycji.
Życzę powrotu do zdrowia!
Pozdrawiam,
MTabin


Usługi i ceny

Konsultacja endokrynologiczna

od 110 zł


Podwale 83 (budynek Ovo), Wrocław

od 180 zł

GINEMEDICA



Energetyczna 8/1, Wrocław

od 110 zł

Specjalistyczna Przychodnia Lekarska Polimed


Usg tarczycy

od 220 zł


Podwale 83 (budynek Ovo), Wrocław

od 220 zł

GINEMEDICA


Konsultacja endokrynologiczna + usg tarczycy

220 zł


Podwale 83 (budynek Ovo), Wrocław

220 zł

GINEMEDICA


Badania tarczycy

220 zł


Podwale 83 (budynek Ovo), Wrocław

220 zł

GINEMEDICA

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
26 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
A
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Specjalistyczna Przychodnia Lekarska Polimed konsultacja endokrynologiczna

Bardzo miły i kompetentny lekarz, uważnie słucha pacjenta, przeprowadza szczegółowy wywiad i dokładnie oraz cierpliwie tłumaczy. Polecam serdecznie.

dr n. med. Mateusz Tabin

Dziękuję za opinię.
Pozdrawiam,
MT


M
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

Bardzo kompetentny lekarz. Fachowo zajmuje się pacjentem, wszystko dokladnie tłumaczy, nie śpieszy się . Super specjalista !!! Polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Magdaleno,
Dziękuję za miłe słowa i zaufanie.
Działamy dalej!
Pozdrawiam,
MTabin


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Polecam! Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Pan Doktor kompetentny, z zainteresowaniem wysłuchał moich wątpliwości.Na pewno w razie problemów wrócę na wizytę do Doktora. polecam i pozdrawiam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Anno,
Dziękuję za ciepłe słowa.
Pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
MTabin


M
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

pełen profesjonalizm. polecam wszystkim pana dr bardzo miły i sympatyczny. dokładnie wszystko wytłumaczył i przeprowadził obszerny wywiad i badania bardzo dokładne.

dr n. med. Mateusz Tabin

Pani Magdaleno,
Dziękuję za miły komentarz.
Załączam pozdrowienia,
MTabin


S
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Wizyta przebiegła pomyślnie. Zdecydowanie polecam Pana Doktora. Konsultacja endokrynologiczna bardzo szczegółowa, omówienie każdej możliwej kwestii w temacie moich dolegliwości, ustalenie toku dalszego postępowania i leczenia. Świetnie ???? Atmosfera przyjazna, Pan Doktor bardzo miły, polecam z całego serca i każdemu życzę trafiać na takich lekarzy jak Pan Mateusz - lekarz z powołania.
Pozdrawiam, Joanna R.

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Joanno,
Dziękuję za pozytywną ocenę mojej osoby.
Życzę dużo zdrowia!
Pozdrawiam,
MT


I
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Bardzo miła atmosfera, pan doktor dokładnie omówił na czym polega problem, jakie może być jego podłoże, jak należy postępować, dziękuję

dr n. med. Mateusz Tabin

Dziękuję za miłą opinię.
Pozdrawiam,
MT


B
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

Zdecydowanie polecam tego specjalistę. Konsultacja endokrynologiczna zawierała szczegółowe, wyczerpujące informacje, omówienie obecnego stanu i wyjaśnienie wątpliwości oraz zalecenia co do dalszego postępowania. Nie sposób pominąć odczucia zaopiekowania się, troski o pacjenta oraz sympatycznej pełnej życzliwości atmosfery. Miło jest trafić do lekarza z powołaniem.

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Bogumiło,

Ogromnie dziękuję za przemiły komentarz.
Postaram się postępować dalej tak, aby nie zawieść Pani zaufania i wiary w moją osobę.

Pozdrawiam,
MTabin


P
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Profesjonalne podejście, udziela odpowiedzi na wszystkie zadane pytania.
4 gwiazdki za brak zmierzenia ciśnienia pacjentce. Uważam, że to jeden z bardzo ważnych wyznaczników diagnozy lekarskiej.
Ogólnie: polecam!

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Paulino,

Dziękuję za pozostawiony miły komentarz. Lekarz uczy się przez całe życie, a błędnym jest myśleć i postępować inaczej.

Oczywiście, pozostawiona przez Panią uwaga jest słuszna, gdyż pomiar wartości ciśnienia tętniczego krwi to jeden z podstawowych i ważnych parametrów.

Podczas udzielanych przeze mnie konsultacji skupiam się jednak przede wszystkim na badaniu podmiotowym (tj. na ustaleniu istotny problemu) oraz pewnych elementach badania przedmiotowego (w tym badanie palpacyjne tarczycy, usg tarczycy), tak aby dać pacjentowi jasne i ukierunkowane wytyczne.

Właściwy pomiar ciśnienia tętniczego krwi (po co najmniej 5-minutowym spoczynku, w pozycji siedzącej, na kończynie niedominującej, na poziomie serca) to jedna z determinant właściwej diagnostyki i leczenia nadciśnienia tętniczego krwi. Proszę mnie źle nie zrozumieć, ponieważ nie chcę tutaj usprawiedliwiać zaniechania przeze mnie tego elementu badania przedmiotowego, ale z praktycznego punktu widzenia bardziej wiarygodne i wnoszące w całokształt obrazu klinicznego są domowe pomiary wartości ciśnienia tętniczego krwi, które pacjent wykonuje samodzielnie, wielokrotnie i o różnych porach dnia.

Przyjmuję jednak tę krytykę i w przyszłości, postaram się bardziej przyłożyć w tym aspekcie.

Pozdrawiam,
MTabin.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Specjalistyczna Przychodnia Lekarska Polimed

Lekarz bardzo rzeczowo odpowiada na wszystkie nurtujące pytania oraz w sposób zrozumiały przedstawia schorzenie oraz tłumaczy dalsze kroki leczenia. Zdecydowanie polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Szanowna Pani Aleksandro,
Dziękuję za miłe słowa i pozostawiony komentarz.
Życzę dużo zdrowia!
Pozdrawiam,
MTabin


G
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: GINEMEDICA konsultacja endokrynologiczna

Mam nadzieję, że jeśli już będę odwiedzać lekarzy, to takich jak Pan doktor. Bardzo mądry człowiek, wysłuchał, wytłumaczył i zaplanował dalszą diagnostykę. Z całego serca polecam

dr n. med. Mateusz Tabin

Droga Pani Anno,
Dziękuję za pozytywny i budujący komentarz.
W razie problemów/wątpliwości, pozostaję do Pani dyspozycji.
Życzę powrotu do zdrowia!
Pozdrawiam,
MTabin


Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

41 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Wszystkie wyniki tarczycy mam w normie, a tsh które prawidłowe wynosi od 0.270 do 4.200, wynosi u mnie 0.018. Biorę dawkę 75N.
    Co jest nie tak? Za dużo za mało?

    Zaprezentowane przez Pana/Panią dane są dość skąpe, stąd trudna pełna interpretacja, a odpowiedź częściowo oparta na przypuszczeniach z mojej strony.
    Odpiszę, gdyż wymaga Pan/Pani pomocy lekarskiej w zakresie modyfikacji dawki l-tyroksyny (Euthyrox N 75). Zdaje się, że dawka leku jest za duża i należałoby ją zmniejszyć.
    Po uzyskanie szczegółowych zaleceń proponuję skontaktować się z lekarzem rodzinnym. Gdyby były trudności w modyfikacji leczenia, proszę skonsultować się z endokrynologiem.

    Pozdrawiam,
    MTabin

    dr n. med. Mateusz Tabin

  • Proszę o interpretację wyników. Kobieta 39 l.166 cm 83 kg, nieustające zmęczenie, przybranie masy w 3-m-ce 10 kg, bez zmiany diety. Glukoza na czczo 98 (norma 70-90) po 75g. 1h - 151,80 po 2h- 105,1. Insulina na czczo 20,7 (norma 2,6-24,9) po 1h- 155, po 2h-87,7. TSH 2.060 (norma 0,27-4,2) FT3 3,79 (norma 2-4,4) FT4 1,45 (norma 0,93-1,70). Anty-tpo <9 Anty TG <10. D3 metabolit 25 OH 29,0 (norma 30-80).

    Dobry wieczór,

    Interpretacja zaprezentowanych danych jest następująca:
    - otyłość I stopnia wg WHO (BMI=30,18kg/m2);
    - prawidłowa glikemia na czczo i prawidłowa tolerancja glikemii;
    - hiperinsulinizm i insulinooporność (wskaźnik HOMA=5,01);
    - prawidłowa funkcja hormonalna tarczycy;
    - niedobór witaminy D.

    Ukierunkowane zalecenia powinny opierać się jednak o szczegółowy wywiad i badanie fizykalne. Stąd konieczna jest pełna konsultacja lekarska.
    Niemniej, odnosząc się do ww. nieprawidłowości laboratoryjnych należałoby rozważyć leczenie:
    - metforminą (na zespół insulinooporności)
    - witaminą D (na deficyt witaminowy).

    Pozdrawiam,
    Mateusz Tabin

    dr n. med. Mateusz Tabin

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

Jestem absolwentem Akademii Medycznej we Wrocławiu, którą ukończyłem z wyróżnieniem w 2010 r. Tytuł doktora nauk medycznych obroniłem z wyróżnieniem w...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • choroby przysadki
  • choroby tarczycy
  • zaburzenia miesiączkowania
Pokaż wszystkie leczone choroby

Edukacja

  • Wydział Lekarski Akademii Medycznej we Wrocławiu
  • Studia Doktoranckie na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu

Certyfikaty ZnanyLekarz.pl


Specjalizacje

  • Choroby wewnętrzne

Certyfikaty


Zdjęcia


Znajomość języków

Polski, Angielski

Publikacje i artykuły

Publikacje (5)