Adres

Józefińska 43/4, Podgórze , Kraków
Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Najbliższy termin:

Pokaż kalendarz
Przyjmuję: dorosłych
Gotówka
33 472.....

Druga i kolejne wizyty • 150 zł

Pierwsza wizyta • 250 zł

Moje doświadczenie

O mnie

Jestem hematologiem pracującym od 2000 roku w Klinice Hematologii w Krakowie. W 2007 roku zdałam egzamin specjalizacyjny z chorób wewnętrznych, w 201...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • Anemia
  • Leukopenia
  • Małopłytkowości
Pokaż wszystkie leczone choroby

Edukacja

  • Wydział Lekarski Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie
  • Doktorat CMUJ w Krakowie

Usługi i ceny

Druga i kolejne wizyty


Józefińska 43/4, Kraków

150 zł

Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo


Pierwsza wizyta


Józefińska 43/4, Kraków

250 zł

Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
79 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
K
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo konsultacja hematologiczna

Pani doktor to rzeczowy, kompetentny lekarz, wzbudzający zaufanie. Polecam wszystkim zainteresowanym.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Pani Doktor jest świetnym specjalistą, przeanalizowała wyniki, odpowiedziała na wszystkie pytania, zleciła dodatkowe badania. Merytoryczne, bardzo profesjonalne, holistyczne podejście do pacjenta i jego dolegliwości. Polecam!


R
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo złe wyniki badań

Fachowy, kompetentny lekarz, słucha pacjenta. Operuje konkretami. Zlecone badania specjalistyczne. Polecam.


K
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo pierwsza wizyta

Bardzo miła, kompetentna i konkretna Pani Doktor. Potrafiła fachowo doradzić i pokierowała co robić dalej. Wizyta bez żadnych opóźnień więc kolejny plus. Z czystym sumieniem mogę polecić.


Z
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Pani doktor Krochmalczyk jest bardzo skrupulatna wnikliwie przegląda wyniki badań.Gdy coś jest nie jasne zleca wykonanie badań aby dojść do przyczyny.Na wszystkie pytania bardzo dokładnie odpowiada I szczegółowo wyjaśnia.Polecam


S
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo pierwsza wizyta

Pani Doktor udzieliła kilku porad mamie z zakresu hematologii i innych schorzeń, co dało jakiś kierunek do dalszego postępowania i leczenia. Pani Doktor ma wiedzę i udziela odpowiedzi na pytania.


K
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo pierwsza wizyta

Połowa wizyty zmarnowana na przepisywanie wyników hematologicznych ręcznie na kartkę, druga połowa polegała na polecaniu innego psychiatry niż tego od którego dostałem skierowanie hematologiczne - kolegi dr Krochmalczyk. Wizyta zakończyła się brakiem diagnozy i skierowaniem do trzech następnych specjalistów. Niestety nie czuję, żeby ta wizyta w jakikolwiek sposób mi pomogła, a na pewno nie czułem się jakby mój czas i pieniądze były traktowane z odpowiednim szacunkiem.


M
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Na wizycie byłam z moim Tatą (89 lat). Zostaliśmy przyjęci punktualnie (ważne dla tych, którzy żyją w pośpiechu). Pani Doktor bardzo cierpliwie wysłuchała relacji Taty, przeanalizowała dokumentację medyczną i wyjaśniła wszelkie wątpliwości. Wyszliśmy uspokojeni i bardzo zadowoleni z wizyty.


K
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo

Otrzymałam konkretne wskazówki jak mam postępować, co sprawdzić, jakie badania (i po co) wykonać w związku z moim problemem zdrowotnym.


P
Użytkownik zweryfikowany
Wizyta umówiona przez ZnanyLekarz.pl Lokalizacja: Prywatna Poradnia Hematologiczna LMONE-MED Sp zoo pierwsza wizyta

Bardzo konkretna Pani doktor zna się na rzeczy nie próbuje wciskać leczenia farmakologicznego jak nie ma takiej potrzeby, nie naciąga . Polecam wszystkim


Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

189 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Staram się do służby w policji. Chciałabym się zapytać czy z takimi wynikami krwi nie będę miała problemu na komisji lekarskiej.
    Wyniki są następujące: w nawiasach podane są normy.
    Leukocyty 9,22 (3,98-10,04), Erytrocyty 5,46 ( 3,93-5,22), Hemoglobina 13,7 ( 11,2-15,7), Hematokryt 42,6 (34,1-44,9), MCV 78 (79-95) MCH 25 (26-32), MCHC 32,2 (32,2-35,5), Płytki krwi 211 ( 150-400) RDW-SD 41,6 (36,4-46,3) RDW-CV 14,8 (11,7-14,4) PDW 17,7 (9,8-16,2), MPV 12,2 (9,4-12,5) P-LCR 40,6 (19,1-46,6) PCT 0,26 (0,17-0,35) Neutrofile 7,63 (2,00-7,00) Limfocyty 0,99 (1,00-3,00) Monocyty 0,57 (0,20-1,00) Eozynofile 0,01 (0,02-0,50) Bazofile 0,02 (0,02-0,10) Neutrofile 82,8 (40,0-80,0) Limfocyty 10,7 (20,0-40,0) Monocyty 6,2 ( 2,0-10,0) Eozynofile 0,1 (1,0-6,0) Bazofile 0,20 ( 0,00-2,00). W szczególności martwią mnie te wartości Limfocytów i Eozynofilów. Czy z takimi wynikami przejdę komisję lekarską czy lepiej je poprawić ?

    To są niewielkie odchylenia i powinny być zaakceptowane

    dr n. med. Dorota Krochmalczyk

  • Poproszę o interpretację wyników z krwi
    Leukocyty 14.8
    Limfocyty 7.9
    Mxt 3.2
    Gr.wielojądrz 88.9
    Limfocyty. 1.2
    Mxt. 0.5
    Gr.wielojądrz. 13.1
    Erytrocyty 4.86
    Hemoglobina 14.5
    Hematokryt 40.3
    Mcv 82.9
    Mch 29.8
    Mchc 36.0
    Rdw-cv 13.5
    Płytki 389
    Pdw 11.8
    Mpv 9.7
    P-lcr 23.5

    Wyniki są nieprawidłowe. Jeżeli nie było infekcji w okresie w którym była wykonywana morfologia to wymaga to konsultacji hematologicznej.

    dr n. med. Dorota Krochmalczyk

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

Jestem hematologiem pracującym od 2000 roku w Klinice Hematologii w Krakowie. W 2007 roku zdałam egzamin specjalizacyjny z chorób wewnętrznych, w 201...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • Anemia
  • Leukopenia
  • Małopłytkowości
Pokaż wszystkie leczone choroby

Edukacja

  • Wydział Lekarski Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie
  • Doktorat CMUJ w Krakowie

Certyfikaty znanylekarz.pl


Specjalizacje

  • Hematologia
  • Choroby wewnętrzne


Nagrody i wyróżnienia

  • Stopień doktora nauk medycznych w zakresie hematologii

Publikacje i artykuły

Publikacje (9)