Adres

Wawrzyńca 27, Stare Miasto, Kraków
Gabinet Lekarski (mapa)

Lekarz nie ma włączonego kalendarza pod tym adresem

Poproś o kalendarz wizyt
Brak informacji o usługach i ich cenach

Moje doświadczenie

Cennik

Brak informacji o usługach i cenach

Ten lekarz nie dodał jeszcze informacji o usługach i cenach.

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
51 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski świerzb uszny

Cudowny lekarz, który rozumie zwierzaki. Pan Doktor zdiagnozował u kotka świerzb uszny. Od razu po zastosowaniu leków jest widoczna poprawa, a kot śmiga jak szalony. Polecam, ponieważ wizyta odbywa się w świetnej atmosferze i kot mimo zastrzyków i badań nie obraża się na właścicieli i Pana Doktora. Dobre podejście i zrozumienie sprawiają, iż nie mam wątpliwości odnośnie wyboru lekarza przy następnych wizytach.

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za miłe słowa.
Pozdrawiam.


K
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Polecam lekarza. W sumie tylko raz trafiłam na weterynarza z podobnym podejściem, czyli takim, który wykazuje się dużą empatią zarówno do zwierząt, jak i właścicieli. Jest bardzo spokojny i tak samo cierpliwie podchodzi do zwierząt. Zaufanie wzbudza przede wszystkim wiekiem... znaczy długoletnim stażem :) Na wielki plus ceny - wizyty są tanie jak na Kraków, do tego przepisuje tanie leki, które nie zrujnują portfela. Chodzę ze swoim kotem, który nie wymaga specjalistycznego leczenia, ale nawet na takim "przeglądzie" wszystko jest cacy. No, oprócz mojego kota, który chyba jako jedyny nie jest zadowolony z tych wizyt :D

lek. wet. Andrzej Wandas

Bardzo dziękuję za pięć gwiazdek,
ale niestety, ma Pani rację.
Werdykt Pani i kota bardzo różnią się. :-(
Pocieszam się powiedzeniem:
"Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził". :-)
Pozdrawiam Panią i Kota.


I
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Podpisuję się pod każdą pozytywną opinią na temat pana Wandasa. Weterynaria to nie tylko jego zawód ale przede wszystkim pasja, co widać na pierwszy rzut oka. Dzięki temu jest on na bierząco z nowościami w lecznictwie, lekach oraz dokładnie opowiada jak i co można zrobić w każdym przypadku. Do tego jak wiele osób napisało, ma fantastyczne podejście do nas (właścicieli) oraz naszych pociech. W nagłych wypadkach można zadzwonić a nawet przyjechać bo pan doktor często zostaje po godzinach i dalej pracuje by pomagać zwierzakom. Mimo wielu różnych schorzeń o życie mojej kotki Mony walczył ze mną do końca.

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za miłą opinię. :-)
Pozdrawiam,
także Zygmunta (psa).


R
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Fantastyczny lekarz z ogromną wiedzą. Zawsze tłumaczy dokładnie co się dzieje ze zwierzakiem, co należy zrobić, jakie są opcje. W nagłych wypadkach można uzyskać poradę telefonicznie lub malowo, nawet w niedzielę po południu :) Koty nie są zachwycone, kiedy tam idziemy, ale na pewno dalej chodzić będziemy :)

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za miłe słowa.
To zapraszam nadal. :-)
A. W.


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Chodzimy z trzecim pokoleniem piesków do Pana Doktora.Wiemy,że zrobi wszystko,żeby pomóc.A jeśli chodzi o podejście do zwierząt /do właścicieli też/, to nie ma chyba bardziej empatycznego weterynarza!Nieraz sytuacja zmuszała nas do odwiedzenia innego gabinetu, ale zawsze wracamy!
Maria i Stefan Dąbrowscy

lek. wet. Andrzej Wandas

Bardzo dziękuję za napisanie tej opinii. Zawsze miło mi Państwa widzieć.
Pozdrawiam opiekunów i psa Bariego.


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

bardzo dobry lekarz, o wielkim sercu i przede wszystkim świetny fachowiec i diagnostyk, z usług doktora Wandasa korzystam od ponad 20 lat, dzięki niemu mój kot Kacper przeżył 18 lat, mimo że parę lat wcześniej miał wylew do mózgu. Któregoś dnia zachorował na jakis katat, miał zatkany nos białą wydzieliną i nie jadł dwa dni, dr Wandas, oprócz zastrzyków nakarmił go jakąś papką, bo przecież kot musi coś zjeść i tak przez parę dni, aż kot zaczął sam jeść i wszystko było już dobrze, katar minął. Mam też psy i doktor ma wspaniałe podejście zarówno do psów jak i kotów, a także do właścicieli. Zawsze uzgadnia metody leczenia i ceny oczywiście bo nie każdego stać na drogie specyfiki, zawsze stara się wybrać najtańszą i równie skuteczną opcję leczenia, a całą historię zwierzaka ma w komputerze i dokładnie to śledzi, jest bardzo dokładny , zwraca uwagę na różne objawy, których właściciel zwierzaka czasem nie dostrzega. Kolejki czasem bardzo długie, ale warto poczekać, polecam

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za napisanie tej opinii. Z Panią Moniką znamy się od wielu lat. W Jej domu są zawsze jakieś zwierzęta: i bardzo rasowe, i przygarnięte z ulicy.
Wszystkie szczęśliwe.
Chyba, że przyjdą do mnie, do Gabinetu. Wtedy nie wyglądają na uradowane. :-)


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Chodzę tam już od lat jak dziecko chodziłam z mamą i naszymi zwierzętami a teraz sama chodzę ze swoim. Zawsze można na niego liczyć z jakas porada i fachową opieką lekarską do zwierząt,nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego.

lek. wet. Andrzej Wandas

Miło mi. Dziękuję za wpis.
Andrzej Wandas


K
Użytkownik zweryfikowany

Bardzo polecam! Pan Doktor Andrzej jest profesjonalista bardzo wysokiej klasy i zna o zdrowiu zwierzat prawie wszystko. Bardzo dziekuje Pana doktora, ze konsultowal nas z moja kotka Poetessa przez kilka lat od przyjazdu do Krakowa i do ostatniej chwili. I walczyl o jej zycie do konca. Kiedy zdecyduje sie znowu na pupila, napewno wroce do tego gabinetu.

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za miły wpis. Od śmierci Poetessy minęły już chyba prawie dwa lata.
:-(
Pozdrawiam panią S. D.
Andrzej Wandas


E
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

POLECAM dr Wandasa z ul.św.Wawrzyńca. Leczył mojego psa, potem trzy kotki, które miały problemy z dziąsłami i uszami (ze schroniska). Komunikatywny, informuje jakie leki i za ile może zastosować, waży zwierzęta, ogląda, ma dobre podejście i do zwierząt i do właścicieli. Jak widział, że mojego psiaka nie uda się już uratować (nowotwór), to nie brał za wizyty pieniędzy i pomagał jak mógł, żeby ulżyć.

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za tę opinię.
Pozdrawiam.


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: Gabinet Lekarski

Jedynym minusem są kolejki ale to chyba dobrze świadczy o lekarzu ☺ zawsze miło i przyjemnie a do tego tanio i solidnie. Doktor profesjonalne podchodzi do swojego zawodu a do tego z poczuciem humoru. Chodziłam z psem i kotem ale nie raz widziałam pacjentów gryzonie i gady ☺ problemem jest poczekalnia zimą jest zbyt mało miejsca w ciepłe dni można poczekać na podwórku z pupilem.
Gdy tylko coś się dzieje można również zadzwonić i uzyskać poradę.
Chodziłam z psem na początku do innego gabinetu ale za te same leki oraz wizyty płaciłam 2 razy więcej...
Polecam a czas spędzony w poczekalni nie musi być czasem zmarnowanym można porozmawiać i poznać ciekawych ludzi

lek. wet. Andrzej Wandas

Dziękuję za tę miłą opinię.
Pozdrawiam,
Andrzej Wandas


Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

39 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Od 3 tygodni jestem właścicielka 3 miesięcznego kocurka rasy szkocki zwislouchy. Kot wie gdzie jest kuweta. Normalnie załatwia się w niej lecz kilka razy zdarzyło mu się nasikać na pościel. Kot jest wesoły przebadany. Jak go tego oduczyć ?

    Do odpowiedzi dra Przybyszewskiego dodałbym jeszcze:
    8) W laboratorium zrobić tzw. ogólne badanie moczu.
    Pozdrawiam,
    A. W.

    lek. wet. Andrzej Wandas

  • Proszę o interpretację wyniku badania krwi , moj Pan Weterynarz twierdzi ze wyniki jak na psa w tym wieku sa dobre , suczka prawie 16 lat . Czy ma rację?
    WBC 58,3 10^9/l (6-16,5)
    LIMFOCYTY 3,8 10^9/l (1-4,8)
    GRANS 53,7 10^9/l (1-9,9)
    %LYM 6,5 % (12-30)
    %GRANS 92,1 % (60-77)
    MID 0,8 10^9/L
    MID% 1,4 %
    RBC 3,55 10^12/L (5,5-8,5)
    HEMOGLOBINA 81 G/L (120-180)
    MCHC 347 G/L (320-360)
    MCV 65,9 FL (60-77)
    MCH 22,8 PG (19-24)
    RDW 18,7 %
    HEMAKRYT 23,3 % (37-55)
    PLT 795 10^9/L (200-500)
    MPV 7,8 FL (6-9)
    PDW 16,5
    PCT 0,62 %


    Biochemia
    albuminy 2,35 g/dl (2,5-3,7)
    białko całkowite 3,84 g/dl (5,4-7,1)
    glukoza 143,8 mg/dl (77,4-120,6)
    ALP 427,5 U/l (10-155)
    ALT (GPT) 37 ` 54,2 U/l (15-60)
    AST(GOT)25` 44 U/l (16-43)
    kreatynina 1,85 mg/dl (0,5-1,65)
    mocznik 262,2 mg/dl (23,054-57,635)
    cholesterol 64 mg/dl (108,36-267,03)
    bilirubina całkowita 0,1 (0,3-1,2)


    z góry dziękuję za odpowiedź

    To są bardzo złe wyniki.

    lek. wet. Andrzej Wandas

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie