Tutaj jesteś: 
Strona Główna
Zieba Endokrynolog Wroclaw

Zieba endokrynolog wroclaw

  • Iwona Zięba - internista

    Iwona Zięba

    internista, endokrynolog

    • Henryka Brodatego 7 / 1B, Wrocław

      Gabinet Lekarski

    Super lekarz - zawodowo i profesjonalnie podchodzi do pacjenta. Jasno i komunikatywnie przekazuje ws...

Nie znalazłeś profilu lekarza?
Utwórz go teraz

Pytania pacjentów

  • Proszę o interpretację moich wyników tarczycy. kobieta lat 19 : 17,05.2016 r. TSH 1,638 u/u/ml norma 0,55-4, FT3 - 2,96 pmol/l norma 4,7-7,20, FT4 - 13,04 pmol/l norma 10,7-18,40 , 13.08.2016 r. TSH 2,038 u/u/ml norma 0,55-4, FT3 - 3,87 pmol/l norma 4,7-7,20, FT4 - 13,13 pmol/l norma 10,7-18,40 , Ponadto… Więcej

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Waldemar Dziki

    Jod można przyjmować jak najbardziej.Można także zastanowić się nad małą dawką eutyroxu.

  • Witam
    Czy w wieku 18 lat można starać się o hormon wzrostu ?
    w wieku 16 lat miałem robione badanie na związane z wiekiem kostnym ( nie wiem czy dobrze to nazwałem ) wyszło wtedy że wiek kostny jest odpowiedni. ale od tamtego czasu nie urosłem... Czy mam szanse starać się teraz o hormon…

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Marek Jurczyk

    Z zawartych w pytaniu informacji dotyczących wieku kostnego wnioskuję, iż osiągnął już Pan swój ostateczny wzrost i niestety leczenie hormonem wzrostu nie spowoduje oczekiwanych efektów.

  • Czy to hashimoto?

    Na początku ciąży wyszedł mi wysoki poziom TSH 3,87. Lekarz tego nie zauważył i dopiero inny lekarz w 7 m-cu kazał powtórzyć badania TSH 3,36 FT3 3,8 FT4 10,3 anty-TPO 11,39 anty-TG 17,6. Endokrynolog kazał brać mi euthyrox 75. W 8 m-cu TSH 0,578 FT4 13. Po urodzeniu biorę euthyrox 50 i miesiąc po wynik… Więcej

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Waldemar Dziki

    Przy tych wynikach badań trudno rozpoznać ch.hashimoto.

  • Witam,
    Od 8 dni spóźnia mi się miesiączka, mimo że zawsze dostawałam na czas (nawet w czasie stresu czy podróży). Obecnie nie przeżywam żadnego stresu, ponad tydzień temu natomiast odbyłam podróż dosyć intensywną/męczącą, ale nie zmieniałam strefy czasowej ani klimatu. Nie odczuwam też bólu jajników… Więcej

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Andrzej Chojnicki

    Jeżeli przez najbliższe dni nie będzie miesiączki proszę zgłosić się do ginekologa.

  • Problem z tarczycą?

    Witam, jestem kobietą, mam 26 lat, czy TSH wynoszące 3,780 mieści się w mojej normie? w przeciągu roku strasznie zaczęły wypadać mi włosy oraz mam problem żeby schudnąć. Jestem ciągle zmęczona i ospała.

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Waldemar Dziki

    TSH w normie.Natomiast trzeba wykonać badania w kierunku insulinooporności.

Wpisując dokładniejszą frazę w pole wyszukiwania, łatwo możesz również znaleźć wyniki w miejscowościach: Fabryczna, Psie Pole, Stare Miasto, Plac Grunwaldzki, Jagodno, Szczepin, Osiedle Huby, Powstańców Śląskich, Gądów, Klecina , Kiełczów, Święta Katarzyna, Kamieniec Wrocławski, Mirków, Siechnice, Smolec, Tyniec Mały, Długołęka, Bielany Wrocławskie, Żórawina, Wisznia Mała, Czernica, Łozina, Kobierzyce, Pęgów, Lutynia, Borowa, Mrozów, Gniechowice, Kąty Wrocławskie