Nie rezygnuj ze zdrowia

Wybierz konsultacje online, aby rozpocząć lub kontynuować leczenie bez wychodzenia z domu. Jeśli potrzebujesz, możesz również umówić wizytę w gabinecie.

Pokaż specjalistów Jak to działa?

Adres

Szpakowa 44a, Mąkołowiec, Tychy
Gabinet prywatny

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)


Gotówka
Brak informacji o usługach i ich cenach

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych fizjoterapeutów w pobliżu

Moje doświadczenie

O mnie

Zdrowie to jedna z najważniejszych wartości w życiu człowieka, dlatego cieszę się, że na co dzień mogę pomagać ludziom w zachowaniu dobrej formy i lep...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • Ból karku
  • Ból barku
  • Ból pleców
Pokaż wszystkie leczone choroby

Cennik

Brak informacji o usługach i cenach

Ten lekarz nie dodał jeszcze informacji o usługach i cenach.

Opinie od pacjentów

5

Ogólna ocena
23 opinie

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: W innym miejscu Inny

Bardzo bolesna kontuzja srodstopia wyleczona na pierwszej wizycie! oraz kontuzja pachwiny, wyleczona prostymi cwiczeniami. Pan Piotr dwukrotnie uwolnil mnie od bólu przez co moglam szybko wrocic do treningow. Jestem bardzo wdzieczna :) Swietny kontakt z pacjentem. Polecam!


A
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: W innym miejscu wysunięty dysk

Właściwy człowiek we właściwym miejscu!! Z czystym sumieniem mogę polecić wizyty u Pana Piotra. 12 lutego byłam na wizycie z bólem pleców, po kilku dniach zaleconych ćwiczeń ból minął. Ręce które leczą :) I do tego cała wizyta przebiega w bardzo miłej atmosferze.

mgr Piotr Barczyk

Dziękuję bardzo za opinię. Cieszę się z uzyskanego efektu. Pozdrawiam.


K
Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: W innym miejscu

Polecam wizytę u Pana Piotra Barczyka - rzetelnie, konkretnie i jasno odpowiada na pytania. Już po pierwszej wizycie widać było efekty ćwiczeń! A co najważniejsze pokazał również takie ćwiczenia, które w przyszłości zapobiegną lub ograniczą ponowne prawdopodobieństwo wystąpienia problemu. Szczerze polecam!


P
Użytkownik zweryfikowany

Fizjoterapeuta z powołania. Pan Piotr do swojej pracy podchodzi z wielkim zaangażowaniem, ma wielką wiedzę, interesuje go pacjent przede wszystkim. Polecam wszystkim Pana Piotra.


Użytkownik zweryfikowany
Lokalizacja: W innym miejscu terapia przeciwbólowa

Witam
Odbyłem właśnie wizytę u Pana Piotra, problem dotyczył bólu w odcinku lędźwiowym kręgosłupa l4-l5, który ograniczał ruchy. Po kilku ćwiczeniach sprawdziliśmy czy mobilność się coś zmieniła. Od razu zauważyliśmy poprawę... Ćwiczenia te mam powtarzać w domu . Jednym zdaniem - jestem bardzo zadowolony


D
Użytkownik zweryfikowany

Bardzo dziękuję Panu Piotrowi za cenne wskazówki związane z moim kręgosłupem .Polecam jako profesjonalistę .Pan Piotr jest świetnym fachowcem ,który w swoją pracę wkłada całe swoje serce . Jeszcze raz bardzo dziękuję za bezinteresowną pomoc . Marek z Bytomia


Użytkownik zweryfikowany

Chciałbym w imieniu mojej Mamy, gorąco podziękować panu Piotrowi, za wzorową opiekę.
Mama miała problemy z kręgosłupem lędźwiowym oraz z małym krętarzem. Bóle były nie do opisania.
Muszę przyznać szczerze, że gdy Pan Piotr zapoznał się z tą całą sytuacją, rozpoczął ćwiczenia, które naprawdę dużo pomogły. Z tygodnia na tydzień była poprawa i obecnie może swobodnie poruszać się.
Bardzo, ale to bardzo dziękujemy za pomoc. Pan Piotr jest bardzo dobrym fizjoterapeutą.

mgr Piotr Barczyk

Witam Pana, bardzo dziękuję za opinię i mam nadzieję, że sytuacja jest coraz lepsza.
Pozdrawiam


Użytkownik zweryfikowany

chcialabym bardzo podziekowac panu Piotrowi za pomoc w mojej rece prawej cwiczenia mi pomagaja reka zaczyna funkcjonowac .dziekuje bardzo panie Piotrze

mgr Piotr Barczyk

Dziękuję bardzo za opinię. Mam nadzieję, że ręka funkcjonuje coraz lepiej. Proszę pamiętać, że im bardziej będzie Pani dbała o kręgosłup szyjny tym ręka będzie sprawniejsza.
Pozdrawiam


E
Użytkownik zweryfikowany

Pozytywne efekty ćwiczeń z Panem Piotrem przerosły moje najśmielsze oczekiwania- już po 1-2 dniach ustąpił uporczywy ból kręgosłupa w odcinku szyjnym, który towarzyszył mi od kilkunastu lat. W ciągu kolejnych dni znacznie zwiększył się zakres ruchu w tym odcinku, ustąpił ból w barku i odcinku lędźwiowym.
Pan Piotr podchodzi do swojej pracy z pasją, zaraża optymizmem i poczuciem humoru. Jestem zachwycona efektami Jego pracy- kilka właściwie dobranych, prostych ćwiczeń znacząco poprawiło komfort mojego życia i dało szansę na powrót do pełnej aktywności fizycznej. Dziękuję!

mgr Piotr Barczyk

Witam Panią,
dziękuję bardzo za opinię i życzę powodzenia w powrocie do pełnej aktywności.
Pozdrawiam


Użytkownik zweryfikowany

Bardzo chciałabym podziękować panu Piotrowi za to, że wyciągnął do mnie pomocną i po przeprowadzeniu długiego wywiadu postawił celną diagnozę i dobrał odpowiednie ćwiczenie do mojego problemu. Więc jak ktoś ma problem z kręgosłupem tak jak ja to naprawdę polecam rehabilitacje u pana Piotra bo to świetny fachowiec i na prawdę zna się na tym co robi. Panie Piotrze bardzo dziękuję Bożena M.


Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

138 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Chciałam zapytać, czy testy krwi na nietolerancję pokarmową są miarodajne i czy warto je wykonywać?
    Dziękuję za odpowiedź.

    Witam.
    Lepszym rozwiązaniem będzie zadanie tego pytania lekarzowi.
    Jako fizjoterapeuta nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.

    mgr Piotr Barczyk

  • Pytanie dotyczące borelioza

    Kobieta, 28 lat. Stan podgorączkowy 37,0-38,0 od ponad 12 tygodni (głównie 37,5C). Na początku stanu podgorączkowego wyczuwalne bolesne węzły chłonne. Brak innych objawów. Lekarz prowadzący skierował (koniec drugiego tygodnia stanu podgorączkowego) na: morfologia - liczba i procent neutrocytów za niski (liczba 1,6 w skali 2,0-7,0; procent 36,8 skali 50,0-70,0), za wysoki procent limfocytów (52% w skali 25,0-45,0), za duży procentowy udział bazocytów (1,6% w skali 0,0-1,0). Pozostałe parametry w normie. OB 14 (norma poniżej 15), mocz prawidłowy, CRP <1 (norma <5), ALT i AST w normie, dobre wyniki. W związku z utrzymującym się stanem podgorączkowym przez 5 dni brałamCipronol. Bez efektu.
    Po kolejnych dwóch tygodniach od morfologii wykonałam badania: RF <10 (norma do 14), TSH (2,9 przy normie 0,27-4,2), Ft4 (14,9 przy normie 12-22), kał na pasożyty - nie wykryto. Szukając dalej, zaczepiłyśmy się z lekarzem o boreliozę i inne. PRZECIWCIAŁA ANTY - BORRELIA IGG (ujemny <10), PRZECIWCIAŁA ANTY - BORRELIA IGM 22,22 przy normie ujemny: <18.0, niejednoznaczny: 18.0 - <22.0, dodatni: >=22.0. Wskazane potwierdzenie swoistości przeciwciał testem Western Blot. Wykonałam test Western Blot. Wynik dodatni wyszedł wyłącznie przy jednym przeciwciele z grupy IGM – p22 (OspC). Pozostałe przeciwciała z wynikiem ujemnym. Po otrzymaniu wyniku rozpoczęłam 30-dniową kurację antybiotykiem z grupy Tetracyklin (2 tabletki dziennie). Bez efektu.
    Na koniec kuracji antybiotykiem powtórzyłam wszystkie badania krwi. Wszystko (morfologia, OB, CRP, TSH, AST, ALT, glukoza, GGT, wapń, amylaza) w normie. Poza normą wynik LDH (217 przy normie 135-214). Dodatkowo wykonano USG jamy brzusznej – bez zmian, RTG płuc – bez zmian, USG pochwy – bez zmian, cytologię – bez zmian, badanie okulistyczne – bez zmian. Badania hormonalne (LH, estradiol, testosteron i prolaktyna) w normie. Tydzień po zakończonej antybiotykoterapii wrócił podwyższony poziom limfocytów (48% przy normie 20-40%) i nieco za niski poziom neutrofili. Test HIV ujemny.
    Podsumowując: do tej pory wyszły za wysokie wskaźniki limfocytów, borelioza w jednym przeciwciele (lekarz uważa, że nie mam boreliozy), za wysoki LDH. Temperatura nie odpuszcza. Mam regularne dreszcze, poty, jestem mocno zmęczona. Chodzę normalnie do pracy, ale czuję ciężar sytuacji.
    Z wywiadu rodzinnego wynika, że brat mamy miał taką sytuację 30 lat temu. Po długim czasie znaleziono u niego guza/powiększony węzeł chłonny, który został operacyjnie usunięty, co spowodowało unormowanie temperatury.
    Bardzo proszę o rady, co jeszcze powinnam sprawdzić, aby dowiedzieć się, co jest nie tak i jak to unormować, by się wyleczyć i przywrócić komfort życia.

    Witam.
    Jako fizjoterapeuta niestety nie jestem w stanie pomóc w tym wypadku.
    Pozdrawiam i życzę zdrowia.

    mgr Piotr Barczyk

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

Zdrowie to jedna z najważniejszych wartości w życiu człowieka, dlatego cieszę się, że na co dzień mogę pomagać ludziom w zachowaniu dobrej formy i lep...

Zobacz pełen opis

Leczone choroby

  • Ból karku
  • Ból barku
  • Ból pleców
Pokaż wszystkie leczone choroby