dr n. med.

Jolanta Blicharz-Dorniak

Endokrynolog, Internista

70 opinii +dodaj

Umów wizytę Zapytaj lekarza
1 631 odwiedzin w ciągu 30 dni

Witam serdecznie, jestem absolwentka wydziału lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach. Przez 10 lat zwiazana byłam z pracą kliniczną jako Asystent w Klinice Endokrynologii… więcej

Umów wizytę

Kliknij w dogodny termin i umów wizytę. Dostaniesz potwierdzenie na e-mail.

Ocena pacjentów

5

Ogólna ocena
70 opinii

  • Punktualność
  • Zaangażowanie
  • Gabinet
  • M
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Zespół Gabinetów Specjalistycznych "Mini-Klinika"Usługa: guz tarczycy

    Cała wizyta bardzo profesjonalna,wysłuchanie pacjenta,analiza wyników,szczegółowe badanie,postawienie diagnozy,fachowa porada. Moim zdaniem Pani doktor kompetentny i miłą. Polecam !!!"

  • Lokalizacja: Centrum Medyczne Twoje ZdrowieUsługa: konsultacja endokrynologiczna, USG tarczycy

    Pani Doktor bardzo miła, fachowa. Wszystko dobrze wyjaśniła i szuka wyjaśnień moich problemów. Usg zrobione bardzo dobrze, dokładnie, dobrze opisane. Polecam.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-06-03

    Witam, dziękuję za pozytywna opinię. Pozdrawiam serdecznie

  • K
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Zespół Gabinetów Specjalistycznych "Mini-Klinika"Usługa: wyrównianie poziomu TSH po wycięciu tarczycy.

    Duża wiedza i profesjonalizm! Pani Doktor bardzo sympatyczna z poczuciem humoru ;) Odpowiedziała na wszystkie pytania. Co ważne, Pani Doktor nie patrzyła na zegarek, w gabinecie mogłem spędzić tyle czasu ile potrzebowałem a nie tyle ile przewidziano na moją wizytę. To teraz rzadkość... Mam nadzieję, że leczenie przyniesie oczekiwane skutki. Polecam tego lekarza. Do zobaczenia na następnej wizycie.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-05-10

    Witam, dziekuje bardzo za miły komentarz. Pozdrawiam serdecznie

  • Z
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Zespół Gabinetów Specjalistycznych "Mini-Klinika"Usługa: konsultacja endokrynologiczna, USG tarczycy

    Bardzo dobry lekarz. Prowadzi szczegółowy wywiad, wszystko omawia dokładnie i szczegółowo, słucha pacjenta a przy tym wszystkim bardzo sympatyczna i miła. Polecam z całego serca.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-05-10

    Witam bardzo Dziekuje za opinie pozdrawiam serdecznie

  • K

    Niezwykle rzetelny lekarz, z powołania! Zarówno poziom wiedzy jak i kultura osobista Pani Doktor sprawia, że czuję się jako pacjentka zaopiekowana, pewna, że jestem "w dobrych rękach" :) Przy chorobie tarczycy mam poczucie że tak łatwo można czegoś niedopatrzeć, pomylić objawy z czymś innym, więc lekarz na którego można liczyć to skarb i dla mnie takim jest właśnie Pani Doktor! Poza tym, że postawiła trafną diagnozę, prowadziła w wyważony sposób leczenie, to jeszcze pomogła dostosować również leczenie kiedy zaszłam w ciążę i dzięki temu wsparciu wszystko poszło ok, mamy się z córeczką bardzo dobrze:) Polecam bardzo! :)

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-04-26

    Witam, bardzo dziekuje za tak miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie i uściski dla maleństwa.

  • Z
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Centrum Medyczne Twoje ZdrowieUsługa: konsultacja endokrynologiczna

    Wspaniała Pani Doktor. Wysłucha, wytłumaczy w sposób zrozumiały dla każdego. Jestem po pierwszej wizycie i wiem, ze w końcu trafiłam na lekarza z powołania. Wspaniałe podejście do pacjenta.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-04-26

    Witam bardzo dziekuje za miły komentarz. Pozdrawiam serdecznie

  • J
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl

    Pani doktor bardzo rzetelnie przeprowadza wywiad z pacjentem w czasie pierwszej wizyty, odpowiada na wszelkie pytania, przedstawia plan leczenia, wykonuje niezbędne badanie (w moim przypadku było to usg: gabinet wyyposażony jest w usg). Najważniejsza wg mnie zaleta: Pani Doktor poświęca pacjentowi tyle czasu, ile pacjent potrzebuje, na solidny wywiad, badanie, wypisanie informacji dla lekarza rodzinnego, przedstawienie planu leczenia. Polecam Panią Doktor.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-03-27

    Witam, dziekuje bardzo za miła opinie. Pozdrawiam serdecznie

  • B
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl

    Pani Doktor bardzo miła, sympatyczna. Odpowiada na wszystkie zadanie pytania. Szczegółowo omawia wszystkie badania, lekarstwa, zalecenia. Uważam, że ma podejście indywidualne do każdego pacjenta.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-03-27

    Witam, bardzo dziekuje za miły komentarz. Pozdrawiam serdecznie

  • P
    Lokalizacja: Centrum Medyczne Twoje ZdrowieUsługa: konsultacja endokrynologiczna + USG tarczycy

    Fantastyczna lekarka, z dużą wiedzą i świetnym podejściem do pacjenta. Po wdrożeniu leczenia - 2 miesiące później zaszłam z sukcesem w ciążę. W ciąży również byłam pod opieką endokrynologiczną Pani doktor. Zawsze dostępna pod telefonem dla swoich pacjentów. Osoba z ogromnym sercem! :)

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-03-19

    Witam, bardzo dziekuje, cała przyjemność po mojej stronie.:) pozdrawiam serdecznie.

  • S
    Wizyta ze ZnanyLekarz.pl
    Lokalizacja: Zespół Gabinetów Specjalistycznych "Mini-Klinika"Usługa: konsultacja endokrynologiczna

    Pani Doktor jest wspaniałą i ciepłą osobą. Wszystko dokładnie wytłumaczy, słucha, nie popędza, jest konkretna i miła. Traktuje pacjenta z wielkim szacunkiem. Bardzo gorąco polecam.

    Jolanta Blicharz-Dorniak2018-03-15

    Witam, to bardzo budujące czytając takie słowa ????Bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie

Pytania pacjentów (76)

Martwisz się swoim zdrowiem?

Zadawaj pytania 23 tysiącom lekarzy i specjalistów, odpowiedź na swoje pytanie otrzymasz średnio w przeciągu 48 h, zupełnie za darmo.

Zadaj pytanie naszym specjalistom
  • Bardzo prosze o interpretacje wynikow mojej 18 latniej corki, ktore mnie zaniepokoily. Dodam ,ze corka od 10 lat jest otyla. Dzis wazy juz ponad 120kg i dla lekarzy w UK, gdzie mieszkamy. Podczas krotkiej weekendowej wizyty w polsce zrobilam jej badania.
    Dodam , ze jej tata ma problemy z tarczyca. kiedy nadczynnosc a teraz niedoczynnosc po leczeniu w uk.
    Pozdrawiam
    Alicja

    w Morfologi
    PCT 0,36% (0,2-0,4)
    Limfocyty 3,50tys/ul (1,00- 3,00)
    Monocyty 0,85tys/ul (0,19- 0,72)

    Glukoza na czczo 89,54 mg/dl (60-99)
    Glukoza po obciazeniu 75% 1h 90,27 mg/dl
    Glukoza po obciazeniu 75% 2h 56,20 mg/dl

    Insulina na czczo 26,5 uIU/ml
    Insulina po obciazeniu 75% 1h 148,7 uIU/ml
    Insulina po obciazeniu 75% 2h 18,1 ulU/ml

    TSH 4,750 uIU/ml (0,5- 4300)
    Ft3 4,09 pg/ml (2,53-5,01)
    Ft4 1,38 pg/ml (0,98- 1,63)

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Witam, na podstawie badań możemy stwierdzić insulinooporność oraz subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Można ewentualnie włączyć leki. Mogą to być zaburzenia wtórne do otyłości. Należy to ustalić co zapewne wykona lekarz na wizycie, do zrobienia Usg tarczycy Oraz oznaczenia stężenia anty TPo i anty TG. Pozdrawiam serdecznie.

  • Moim problemem jest nadmierna senność ponieważ potrafię przespać kilka godzin w dzień i nie mam problemu ze spaniem w nocy. Przytyłam kilka kilo. Jestem zmęczona osłabiona i nie mam siły na jakikolwiek wysiłek fizyczny.

    ODPOWIEDŹ LEKARZA:

    Witam , proponuje odwiedzić endokrynologa a wcześniej internistę który pokieruje na odpowiednie badania krwi. Pozdrawiam serdecznie.

Doświadczenie i kwalifikacje

O mnie

  • Witam serdecznie, jestem absolwentka wydziału lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach.
    Przez 10 lat zwiazana byłam z pracą kliniczną jako Asystent w Klinice Endokrynologii Uniwersyteckiego Centrum Okulistyki i Onkologii SPSK w Katowicach, gdzie zdobyłam doświadczenie i umiejętności potrzebne w pracy endokrynologa. Oddział kliniczny jest wyspecjalizowanym ośrodkiem w leczeniu guzów neuroendokrynnych (Center of Exellence of Neuroendocrine Tumors). W 2011 roku obroniłam z wyróżnieniem prace doktorską w tematyce guzów neuroendokrynnych "Przydatność oznaczeń wybranych metaloproteinaz i ich tkankowych inhibitorów u chorych z guzami neuroendokrynnymi układu pokarmowego i płuc”.
    Uzyskałam tytuł specjalisty endokrynologa a wcześniej tytuł specjalisty chorób wewnętrznych.
    Uzyskałam certyfikat Polskiego Towarzystwa Ultrasonograficznego z zakresie ultrasonografii ogólnej (usg szyi: w tym tarczyca, węzły chłonne, ślinianki, usg jamy brzusznej, usg sutków) i aktywnie wykonuję badania USG szyi, jamy brzusznej i sutków.
    Jestem wykładowcą kursów dla lekarzy dotyczących ultrasonografii szyi w szkole USG Profimedical.
    Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego.
    Czynnie biorę udział w aktualnych zjazdach i konferencjach naukowych stałe podnosząc swoją kwalifikacje i uaktualniając wiedzę medyczna.
    Obecnie w trakcie szkolenia z andrologii klinicznej.
    Ponadto jestem autorem i współautor wielu publikacji naukowych.

Specjalizacje

  • Endokrynologia
  • Choroby wewnętrzne

Choroby

więcej

Zdjęcia