Usługi i ceny

Popularne usługi

Konsultacja diagnostyczna


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Konsultacja internistyczna


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Konsultacja lekarza medycyny ratunkowej


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny

Pozostałe usługi

Badania biochemiczne


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Badania diagnostyczne


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Konsultacja online


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Kwalifikacja do operacji


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny


Wizyta domowa


Al. Wolności 4/5, Niemodlin

Brak informacji o cenie

Gabinet Internistyczny

Opinie

Jesteś po wizycie u tego specjalisty?

Podziel się wrażeniami! Przyszli pacjenci pewnie tu zajrzą i będą Ci wdzięczni.

Zostaw swoją opinię

Odpowiedzi na pytania

242 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl


  • Zażywam Cital 20 mg 1 tabl. Dzisiaj otrzymałam Macromax 500 i zażyłam 1 tabl. Podobno interakcja między lekami jest istotna: Możliwe wydłużenie odcinka QT i wystąpienie groźnych zaburzeń rytmu serca. Co mam robić?

    Zmienić antybiotyk na taki,który nie wchodzi z Citalem w interakcje.

    dr Agnieszka Tylek

  • Poproszę o interpretację wyników badań.
    Wszystkie wartości bezwzględne są w normie, rozbieżności są w rozmazach.
    WBC- 5,42 (3,5-10)
    RBC-4,90 (3,5-5,0)
    Hemoglobina- 14,8 (12,0-16,0)
    Hematokryt-44,4 (37-47)
    MCV-90,6 (83,0-103,0)
    MCHC-33,3 (31,0-35,0)
    Płytki krwi-208 (125-400)
    RDW CV- 13,3 (11,5-14,5)
    MPV-12,5 (9,0-12,0)

    Liczba neurocytów- 2,28 (1,8-7,7)
    Liczba limfocytów- 2,57 (1-5)
    Liczba monocytów- 0,43 (<0,8)
    Liczba eozynocytow- 0,06 (<0,45)
    Liczba bazocytow- 0,07 (<0,02)
    Rozmaz automatyczny:
    Liczba neurocytów- 42,1 % (45-70) •
    Liczba limfocytów- 47,4% (20-45) •
    Liczba monocytów- 7,9% (4-12)
    Liczba eozynocytow-1,1% (<5,0)
    Liczba bazocytow-1,33% (<1,0) •

    Rozmaz mikroskopowy:
    Granulocyty segment.- 44 (45-70)•
    Granulocyty kwas.- 1 (<5)
    Granulocyty zasad.- 1 (<1)
    Limfocyty- 44% (20-45)
    Monocyty- 10% (1-8)•

    Masz nieznacznie podwyższony odsetek limfocytów co może świadczyć np o infekcji wirusowej ale nie tylko o tym.Nie piszesz z jakiego powodu wykonane były badania-o objawach choroby.Nieznacznie podwyższone MPV ponad 12.
    Poza tym wyniki w normie.

    dr Agnieszka Tylek

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Moje doświadczenie

O mnie

Internista szpitalny
Oddział Pomocy Doraźnej



Specjalizacje

  • Choroby wewnętrzne
  • Medycyna ratunkowa
  • Medycyna rodzinna
Zobacz więcej

Publikacje i artykuły